Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Welkom op de programmawebsite van de DAS Conferentie 2019. Via deze site kun je het volledige programma bekijken en je aanmelden voor de sessies van jouw keuze. Heb je vragen over het gebruik van deze site? Neem dan gerust contact op met Marjolein Wijnker van DAS.

Log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

Studiesucces [clear filter]
Thursday, March 21
 

11:00 CET

Challenges in het onderwijs
Limited Capacity full
Adding this to your schedule will put you on the waitlist.

Het inzetten van Challenges in het onderwijs
1) Bij de opleiding BML van de hogeschool Leiden starten de nieuwe studenten met een Challenge, waarbij sociale adhesie wordt bevorderd met als doel een vliegende start. De ervaringen van afgelopen jaar worden besproken.

2) In het tweede jaar ondervinden studenten gedurende twee weken een Challenge, waarbij een ingewikkelde opdracht moet worden opgelost: oplossend vermogen, kritisch denken, planning en zelfstandigheid staan hierbij centraal. In deze sessie wat tips hoe je zo’n Challenge opzet.

Sprekers
DH

Dennis Hoogervorst

Hogeschool Leiden
LM

Lisette Montagne

docent / onderwijscoordinator, Hogeschool Leiden
GP

Gabriëlle Pinkse

Onderwijsmanager BM, Hogeschool LeidenThursday March 21, 2019 11:00 - 11:45 CET
Zaal 1.52

11:50 CET

Planckgas: “je doet het zelf, maar niet alleen”
Limited Capacity seats available

Planckgas: “je doet het zelf, maar niet alleen”
Soms heeft een student naast de hulp van een SLB-er nog een extra zetje nodig in de studievoortgang. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Voor studenten van Appied Science en Technische Natuurkunde met bijzondere kenmerken die belemmerend kunnen werken op een studievoortgang (denk bv aan ADHD/ ASS/ andere psychische kwetsbaarheden) heeft Fontys TNW deze extra hulp georganiseerd door de opzet van “Planckgas”. In dit project werken SLB-ers, ervaren studiecoaches en studenten van Toegepaste Psychologie samen met elkaar en met de betreffende student om zijn/haar studietraject effectief te coachen naar het gewenste doel. We doen dit dmv individuele gesprekken, workshops en trainingen. Ook brengen we als het nodig is partijen bij elkaar om de ondersteuning te optimaliseren. Sleutelwoorden zijn “laagdrempeligheid”, “kleinschaligheid”, “toegankelijkheid” en “integraal werkend”

In deze sessie delen we hoe we Planckgas hebben opgezet, hoe we werken en wat de ervaring is van een studiecoach die deze studenten begeleid.Thursday March 21, 2019 11:50 - 12:20 CET
Zaal 1.52

12:25 CET

Saxion SkillsCoach – tweejarig programma met digitale ondersteuningsomgeving
Limited Capacity full
Adding this to your schedule will put you on the waitlist.

Saxion SkillsCoach – tweejarig programma met digitale ondersteuningsomgeving
Ben jij ook benieuwd hoe je aankomende studenten vanuit het mbo/de havo al beter kunt voorbereiden op het hbo? Geloof jij ook dat de invloed van peers op bijvoorbeeld het studiekeuzeproces veel groter is die van docenten? Vooral ervaringsverhalen van ‘zittende’ hbo’ers blijken veel impact te hebben op aspirant-studenten.
Saxion heeft een tweejarig programma ontwikkeld (laatste jaar mbo/havo en eerste jaar hbo) waarbij tweedejaars hbo-studenten mbo’ers en havisten coachen. Het programma richt zich op binding, studiekeuze, studievaardigheden en het geven van een reëel beeld van het studeren op het hbo.
Laat je inspireren door het programma, het enthousiasme van de SkillsCoaches en de positieve geluiden uit de acadamies van Saxion.

Sprekers
GR

Gaby Reijerink

Saxion Deventer / Enschede
AL

Antoinette Lieftink

Saxion Hogeschool


Thursday March 21, 2019 12:25 - 12:55 CET
Zaal 1.52