Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Welkom op de programmawebsite van de DAS Conferentie 2019. Via deze site kun je het volledige programma bekijken en je aanmelden voor de sessies van jouw keuze. Heb je vragen over het gebruik van deze site? Neem dan gerust contact op met Marjolein Wijnker van DAS.

Log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

Plenair [clear filter]
Thursday, March 21
 

10:00 CET

Welkom en opening
Welkom en opening
Om 10.00 uur start het programma en heten dagvoorzitter Marloes en voorzitter van DAS Rachelle je welkom in de Aula op de begane grond. Direct aansluitend start in deze ruimte de keynote door Peter Ros. 

Moderators
Sprekers
RV

Rachelle van Haaften

Voorzitter DAS / Hoofd opleiding Applied Science, Zuyd Hogeschool


Thursday March 21, 2019 10:00 - 10:10 CET
Aula

10:10 CET

Exponentiële technologische ontwikkelingen: keuzes maken voor de toekomst
Exponentiële technologische ontwikkelingen: keuzes maken voor de toekomst
Digitale en technologische ontwikkelingen gaan ongelooflijk snel. Dat legt grote druk op de manier waarop we ons onderwijs en onderzoek invullen. Dit tijdperk kenmerkt zich door snel veranderende processen, overbodig wordende beroepen en een toenemende behoefte aan nog niet te omschrijven specialismen. Technologische ontwikkelingen maken de grenzen tussen disciplines vloeibaar en resulteren in nieuwe onderzoeksgebieden die weer voor nieuwe ontwikkelingen kunnen zorgen. Het aanbieden van toekomstgericht onderwijs en actuele relevante onderzoeksrichtingen is een ingewikkelde en voortdurend veranderende puzzel.

Door een andere manier van kijken geeft Peter Ros op het podium duiding aan de snelle ontwikkelingen. Hij biedt je nieuwe inzichten over wat al mogelijk is en welke dynamiek we nu kunnen herkennen die wat zegt over wat waarschijnlijk gaat gebeuren. Ook geeft hij handvatten om zelf patronen te gaan herkennen om strategische keuzes voor de toekomst van je onderwijs en onderzoek te kunnen maken.

Meer over Peter Ros.


Moderators
SprekersThursday March 21, 2019 10:10 - 10:45 CET
Aula

16:00 CET

Uitreiking Applied Science Poster Awards
Uitreiking Applied Science Poster Awards
De hele dag heeft een jury van vertegenwoordigers uit onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven alle studentenposters bekeken en de pitches van de studenten aangehoord. De drie beste posters winnen een Poster Award met bijbehorende geldprijs. 
Ook hebben jullie - de deelnemers aan de conferentie- de kans gehad je stem uit te brengen op de poster die volgens jou het best is.
Hier, tijdens de Awarduitreiking, krijgen de studenten te horen wie van hen met de Publieksprijs en de drie juryprijzen vandoor gaan. Maak kennis met dit aanstormend talent!

Moderators
Thursday March 21, 2019 16:00 - 16:15 CET
Aula

16:15 CET

Van rendement naar maatschappelijke relevantie
Van rendement naar maatschappelijke relevantie
Het begrip studiesucces speelt al jaren een centrale rol in discussies over het hoger onderwijs. Wat houdt ‘studiesucces’ nu eigenlijk in, en hoe bepalend is dit concept voor het onderwijsbeleid, de onderwijspraktijk en het onderwijsonderzoek? De vraag wat het hoger onderwijs te bieden heeft voor de samenleving en de groeiende en steeds meer diverse studentenpopulatie, verdwijnt achter een technocratische meet- en verantwoordingspraktijk. Tijd voor een debat hoe los te breken uit de rendementsverstarring en tegelijk alternatieven te bieden.  Kom luisteren en praat mee!

Moderators
Sprekers
DV

Daniël van Middelkoop

Hogeschool van Amsterdam


Thursday March 21, 2019 16:15 - 17:00 CET
Aula