Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Welkom op de programmawebsite van de DAS Conferentie 2019. Via deze site kun je het volledige programma bekijken en je aanmelden voor de sessies van jouw keuze. Heb je vragen over het gebruik van deze site? Neem dan gerust contact op met Marjolein Wijnker van DAS.

Log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

Innovatieve curricula [clear filter]
Thursday, March 21
 

11:00

Maatwerk in het hoger onderwijs: differentiatie realiseren binnen jouw vak(ken)
Limited Capacity filling up

Maatwerk in het hoger onderwijs: differentiatie realiseren binnen jouw vak(ken)
Studenten verschillen in de manier waarop ze leren. Dat kan boeiend zijn, maar soms ook moeilijk en frustrerend. Via differentiatie ga je actief aan de slag met deze verschillen, zodat ze een meerwaarde realiseren voor zowel studenten als voor docenten. De sessie biedt een theoretisch kader, zet in op talrijke voorbeelden in het hoger onderwijs en reikt concrete, haalbare tips aan om jouw lessen tot maatwerk te maken.

Sprekers


Thursday March 21, 2019 11:00 - 11:45
Zaal 1.47

12:25

“Help, ik trek het niet meer”
Limited Capacity filling up

“Help, ik trek het niet meer"
Studenten moeten tegenwoordig erg veel en dan ook nog tegelijkertijd. Ze vinden dat ze veel moeten van de maatschappij en van zichzelf. Het blijkt voor de huidige generatie studenten niet makkelijk te zijn zichzelf staande te houden. Meldingen van paniekaanvallen, depressies en burn-out nemen alsmaar toe.
Hoe gaan we als docent/begeleider/onderwijsinstelling hiermee om? Aan de hand van casussen uit de praktijk gaan we in discussie.

Sprekers
FM

Frans Meeuwsen

Hogeschool Utrecht


Thursday March 21, 2019 12:25 - 12:55
Zaal 1.47