Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Welkom op de programmawebsite van de DAS Conferentie 2019. Via deze site kun je het volledige programma bekijken en je aanmelden voor de sessies van jouw keuze. Heb je vragen over het gebruik van deze site? Neem dan gerust contact op met Marjolein Wijnker van DAS.

Log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

Innovatieve curricula [clear filter]
Thursday, March 21
 

11:50 CET

Studiestress en prestatiedruk: het probleem is groter dan de individuele student
Limited Capacity filling up

Studiestress en prestatiedruk: het probleem is groter dan de individuele student
Steeds meer studenten kampen met studiestress, prestatiedruk of psychische problemen als gevolg van andere oorzaken. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb), partner in het Landelijk Netwerk Studentenwelzijn, laat zien dat het probleem meerdere oorzaken heeft en niet alleen te maken heeft met de huidige studentengeneratie en hun fear of missing out. Ze laten zien voor welke oplossingen zij zich namens de studenten hard maken en  wat jij zelf kunt doen in je onderwijs of de organisatie ervan om studenten te ondersteunen.


Thursday March 21, 2019 11:50 - 12:20 CET
Zaal 1.47

13:50 CET

10 tips om je opleiding (nog) beter te maken
Limited Capacity filling up

10 tips om je opleiding (nog) beter te maken
Wil jij ook het studiesucces van je opleiding verbeteren? Wil je de werkdruk verminderen en studenten actief aan het werk zetten? De opleiding BML van de Hogeschool Rotterdam heeft hier de afgelopen jaren aan gewerkt en heeft 10 tips hoe je dit zou kunnen aanpakken.

Sprekers
MH

Meike Hensmann

Hogeschool Rotterdam
ML

Margriet Langenberg

Hogeschool RotterdamThursday March 21, 2019 13:50 - 14:20 CET
Zaal 1.47

14:25 CET

Een nieuw curriculum voor een deeltijd opleiding bouwen
Limited Capacity seats available

Een nieuw curriculum voor een deeltijd opleiding bouwen
Welke informatie heb je allemaal nodig om een nieuw curriculum op te zetten? Waar dien je allemaal rekening mee te houden en welke uitdagingen kom je tegen? Wat vinden de studenten er zelf eigenlijk van? Hoe betrek je studenten in het proces?

Tijdens de ontwikkeling van het curriculum voor de deeltijdopleiding Chemische Technologie van de Hogeschool Rotterdam zijn al deze vragen aan bod gekomen. Graag neem ik jullie mee in onze zoektocht naar een geschikt curriculum voor deeltijdstudenten.

Sprekers
CR

Christa Ros

Hogeschool RotterdamThursday March 21, 2019 14:25 - 14:55 CET
Zaal 1.47

15:00 CET

Een flexibele deeltijdopleiding Life Sciences; van beroepspraktijk naar ontwerp en leeruitkomsten.
Limited Capacity seats available

Een flexibele deeltijdopleiding Life Sciences; van beroepspraktijk naar ontwerp en leeruitkomsten
Bij de Hogeschool Utrecht is er per september 2018 een vernieuwde deeltijdopleiding Life Sciences gestart met een diverse instroom van studenten met verschillende vooropleidingen en werkervaringen.

Uitgangspunten bij het herontwerp van de opleiding zijn de beroepstaken van de analist en flexibilisering. In het onderwijsprogramma wordt gebruik gemaakt van online les-methoden en is er sprake van een verregaande integratie van theorie en praktijk. Ben je benieuwd wat de omega –experimentele onderzoeks-cyclus inhoudt? Tijdens deze sessie wordt de opbouw van een duurzame deeltijdopleiding met jullie gedeeld.

Sprekers
KV

Karin van Vliet

Hogeschooldocent, Hogeschool UtrechtThursday March 21, 2019 15:00 - 15:45 CET
Zaal 1.47