Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Welkom op de programmawebsite van de DAS Conferentie 2019. Via deze site kun je het volledige programma bekijken en je aanmelden voor de sessies van jouw keuze. Heb je vragen over het gebruik van deze site? Neem dan gerust contact op met Marjolein Wijnker van DAS.

Log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

Digitalisering van onderwijs & onderzoek [clear filter]
Thursday, March 21
 

11:00 CET

SchrijfGOED – naar een integrale leerlijn schrijfonderwijs
Limited Capacity seats available

SchrijfGOED – naar een integrale leerlijn schrijfonderwijs
Leren schrijven gaat niet over rozen. Niet voor de worstelende student die probeert net voor de deadline een acceptabel onderzoeksverslag in te dienen, en ook niet voor de docent, die zich tijdens het nakijken telkens weer afvraagt waarom het verslag op zijn bureau niet voldoet aan zijn interpretatie van de criteria die de opleiding heeft opgesteld. Althans, zo gaat het vaak bij ons, bij Avans ATGM. Uiteindelijk leveren verreweg de meeste afstuderende studenten gelukkig wel een verslag af van voldoende niveau, maar de weg daarnaartoe is erg hobbelig en frustrerend voor alle partijen.

Het Comeniusproject SchrijfGOED wil daar verandering in aanbrengen. Met drie deelprojecten (visie en eindtermen, online content en peerfeedback) die deels overlappend worden uitgevoerd ontstaat er een integrale leerlijn Schrijfonderwijs.

We nemen je mee in onze Comeniusreis, vertellen je wat we wilden doen en hoe dat gaat. We delen wat we hebben geleerd en horen graag jouw suggesties!

Sprekers
avatar for Marian Kat - De Jong

Marian Kat - De Jong

Project- en programmamanager, Avans Hogeschool Breda / Den Bosch
Onderwijsinnovatie, digitaal toetsen, schrijfonderwijs Verbinder Versnellingsteam Faciliteren en Professionaliseren van docenten in Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT (SURF/VH/VSNU)
avatar for Milou Timmer

Milou Timmer

Lecturer - ICT-support, Avans Hogeschool Breda / Den BoschThursday March 21, 2019 11:00 - 11:45 CET
Zaal 1.34

11:50 CET

Blended learning ontwikkelen: een stappenplan
Limited Capacity filling up

Blended learning ontwikkelen: een stappenplan
De effectiviteit van blended learning is afhankelijk van een aantal factoren zoals het ontwerp en de didactiek die je bij blended learning inzet. Het DAS Landelijk Overleg Digitalisering (LOD) heeft expert Wilfred Rubens uitgenodigd om zijn ervaringen te delen met de hogescholen van DAS. Voor een effectieve inzet hanteert Wilfred een stappenplan bij de realisatie van blended learning. Tijdens deze sessie zal hij met de aanwezigen een aantal van deze stappen bespreken. Eén van die stappen is het bepalen van de doelen die je met blended learning wilt bereiken. Een andere stap is het kiezen van een model voor blended learning, mede op basis van de doelen die je met blended learning wilt bereiken. En wanneer zet je technologie in binnen dit model, en wanneer niet? Hoe kun je principes van effectief onderwijs mogelijk maken via blended learning?

Sprekers
avatar for Sjirk Zijlstra

Sjirk Zijlstra

Docent / Onderwijsadviseur, Hogeschool Utrecht
MV

Michael Vlug

Hogeschool RotterdamThursday March 21, 2019 11:50 - 12:50 CET
Zaal 1.34

13:50 CET

eduSpec: een elektronische leeromgeving voor spectruminterpretatie
Limited Capacity seats available

eduSpec: een elektronische leeromgeving voor spectruminterpretatie
eduSpec is een elektronische leeromgeving waarin studenten kunnen oefenen met het interpreteren van IR-, 1H-NMR- en massaspectra. De leeromgeving is uitbreidbaar en onder voorwaarden gratis te gebruiken door studenten in het Nederlands onderwijs. In deze sessie licht ik kort toe waarom en hoe eduSpec tot stand gekomen is. Daarna is er tijd om ter plekke even ‘hands-on’ eduSpec te verkennen. Een eigen laptop of tablet is daarbij handig.

Sprekers
avatar for Tom Bloemberg

Tom Bloemberg

Radboud Universiteit Nijmegen


Thursday March 21, 2019 13:50 - 14:20 CET
Zaal 1.34

14:25 CET

Data-intensief onderzoek en onderwijs: schaalbaar en flexibel met cloud computing
Limited Capacity filling up

Data-intensief onderzoek en onderwijs: schaalbaar en flexibel met cloud computing
Door technologische ontwikkelingen in de computerwetenschap, statistiek en sensoren heeft data een centrale rol gekregen in vrijwel elke (toegepaste) wetenschappelijke discipline. In deze sessie kijken we vanuit de ervaringen binnen de Life Sciences op dit gebied naar ontwikkelingen in de cloud computing. Cloud computing biedt een oplossing voor reproduceerbaarheid van analyse en is schaalbaar. Het stelt onderzoekers in staat om gebruik te maken van de hoeveelheid rekenkracht die zij nodig hebben voor een bepaalde analyse, zonder daarbij te veel afhankelijk te zijn van lokale voorzieningen van hun laptop of via hun instituut. Tevens besteden we in deze sessie aandacht aan hoe cloud computing kan worden gebruikt in onderwijs waarin het programmeren van data-analyses centraal staat. Een en ander wordt geïllustreerd aan de hand van voorbeelden uit onderzoek en data science onderwijs van de Hogeschool Utrecht.

We zullen een kleine demo verzorgen van de cloud infrastructuur. Een eigen meegebrachte laptop is daarbij handig.

Sprekers
avatar for Marc Teunis

Marc Teunis

Docent/onderzoeker Innovative Testing in Life Science & Chemistry, Hogeschool Utrecht
Immunology, Data Analytics, Statistics, R programming, reproducible research, cloud computing, teaching programming and bioinformatics, Open Science, FAIR, In vitro methods


Thursday March 21, 2019 14:25 - 14:55 CET
Zaal 1.34

15:00 CET

Het belang van FAIR data stewardship in de context van het HBO
Limited Capacity seats available

Het belang van FAIR data stewardship in de context van het HBO
In deze sessie gaan we dieper in op het concept van 'FAIR' data stewardship, gebaseerd op de FAIR data principes (Findable, Accessible, Interoperable & Reusable data). Welke voordelen brengen FAIR data stewardship met zich mee in de context van het HBO? En wat zijn de uitdagingen? We presenteren de resultaten van een onderzoek naar data stewardship training in het HBO en geven een kijkje in het dagelijkse werk van de data steward.

Moderators
CS

Christine Staiger

Dutch Techcentre for Life Sciences

Sprekers


Thursday March 21, 2019 15:00 - 15:45 CET
Zaal 1.34