Welkom op de programmawebsite van de DAS Conferentie 2019. Via deze site kun je het volledige programma bekijken en je aanmelden voor de sessies van jouw keuze. Heb je vragen over het gebruik van deze site? Neem dan gerust contact op met Marjolein Wijnker van DAS.
Ontvangst Welkom, fijn dat je er bent! Vanaf 09.15 uur uur ben je welkom in de Foyer op de begane grond van Congrescentrum Domstad om je badge op te halen en de dag te beginnen met een kop koffie of thee en wat lekkers.
Welkom en opening Om 10.00 uur start het programma en heten dagvoorzitter Marloes en voorzitter van DAS Rachelle je welkom in de Aula op de begane grond. Direct aansluitend start in deze ruimte de keynote door Peter Ros.
Exponentiële technologische ontwikkelingen: keuzes maken voor de toekomst Digitale en technologische ontwikkelingen gaan ongelooflijk snel. Dat legt grote druk op de manier waarop we ons onderwijs en onderzoek invullen. Dit tijdperk kenmerkt zich door snel veranderende processen, overbodig wordende beroepen en een toenemende behoefte aan nog niet te omschrijven specialismen. Technologische ontwikkelingen maken de grenzen tussen disciplines vloeibaar en resulteren in nieuwe onderzoeksgebieden die weer voor nieuwe ontwikkelingen kunnen zorgen. Het aanbieden van toekomstgericht onderwijs en actuele relevante onderzoeksrichtingen is een ingewikkelde en voortdurend veranderende puzzel.
Door een andere manier van kijken geeft Peter Ros op het podium duiding aan de snelle ontwikkelingen. Hij biedt je nieuwe inzichten over wat al mogelijk is en welke dynamiek we nu kunnen herkennen die wat zegt over wat waarschijnlijk gaat gebeuren. Ook geeft hij handvatten om zelf patronen te gaan herkennen om strategische keuzes voor de toekomst van je onderwijs en onderzoek te kunnen maken.
Voor je je stort op het sessieprogramma, kun je nog even opladen met een kopje koffie of thee. Deze staan in de foyer voor je klaar. Zorg wel dat je op tijd in de zaal van je eerste sessie bent!
Limited Capacityfull Adding this to your schedule will put you on the waitlist.
GoChem - de Innovatieversneller voor groene chemie in het mkb Innovatie in de chemische sector kan bijdragen aan de verduurzaming van de samenleving, reductie van CO2 en de groei van de circulaire economie. Mkb-ondernemingen kunnen hierin een belangrijke rol spelen en kennisinstellingen hebben veel te bieden op dit gebied. Deze partijen weten elkaar echter nog niet altijd te vinden. GoChem wil hier verbetering in brengen. Het programma GoChem ondersteunt mkb-ondernemingen in de brede chemie en de chemie-verwerkende industrie bij groene innovatie door de samenwerking met kennisinstellingen te ondersteunen. Praktijkgericht onderzoek kan daarin een belangrijke plaats innemen. In deze sessie wordt het programma GoChem toegelicht en komen cases aan bod van onderzoekssamenwerking tussen mkb en hogeschool.
SchrijfGOED – naar een integrale leerlijn schrijfonderwijs Leren schrijven gaat niet over rozen. Niet voor de worstelende student die probeert net voor de deadline een acceptabel onderzoeksverslag in te dienen, en ook niet voor de docent, die zich tijdens het nakijken telkens weer afvraagt waarom het verslag op zijn bureau niet voldoet aan zijn interpretatie van de criteria die de opleiding heeft opgesteld. Althans, zo gaat het vaak bij ons, bij Avans ATGM. Uiteindelijk leveren verreweg de meeste afstuderende studenten gelukkig wel een verslag af van voldoende niveau, maar de weg daarnaartoe is erg hobbelig en frustrerend voor alle partijen.
Het Comeniusproject SchrijfGOED wil daar verandering in aanbrengen. Met drie deelprojecten (visie en eindtermen, online content en peerfeedback) die deels overlappend worden uitgevoerd ontstaat er een integrale leerlijn Schrijfonderwijs.
We nemen je mee in onze Comeniusreis, vertellen je wat we wilden doen en hoe dat gaat. We delen wat we hebben geleerd en horen graag jouw suggesties!
Project- en programmamanager, Avans Hogeschool Breda / Den Bosch
Onderwijsinnovatie, digitaal toetsen, schrijfonderwijs
Verbinder Versnellingsteam Faciliteren en Professionaliseren van docenten in Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT (SURF/VH/VSNU)
Maatwerk in het hoger onderwijs: differentiatie realiseren binnen jouw vak(ken) Studenten verschillen in de manier waarop ze leren. Dat kan boeiend zijn, maar soms ook moeilijk en frustrerend. Via differentiatie ga je actief aan de slag met deze verschillen, zodat ze een meerwaarde realiseren voor zowel studenten als voor docenten. De sessie biedt een theoretisch kader, zet in op talrijke voorbeelden in het hoger onderwijs en reikt concrete, haalbare tips aan om jouw lessen tot maatwerk te maken.
Limited Capacityfull Adding this to your schedule will put you on the waitlist.
Samenwerking met het werkveld binnen het reguliere onderwijs Een wens die veel docenten en Hogescholen hebben is het binnenhalen van projecten/opdrachten vanuit het werkveld voor het curriculum. Studenten gaan op stages bij bedrijven en instellingen. Opdrachten voor projectgroepen binnen het onderwijs zijn echter moeilijker te realiseren maar hebben wel een zeer krachtige uitwerking.
Het zou mooi zijn als studenten de mogelijkheid hebben om in het tweede of derde jaar ook in aanraking te komen met het werkveld, het liefst aan de hand van uitgebreide en langdurige samenwerkingen. Een gastdocent tijdelijk binnenhalen is één ding, opdrachten voor lange termijn en grote groepen integreren in het curriculum is een andere opgave.
Hier willen wij met jullie onze ervaringen delen over hoe wij dit trachten te doen en welke rol als docent je hier in hebt. Omdat je als instelling en docent een andere rol hebt dan normaal zijn wij ook erg benieuwd naar jullie ervaringen.
Limited Capacityfull Adding this to your schedule will put you on the waitlist.
Het inzetten van Challenges in het onderwijs 1) Bij de opleiding BML van de hogeschool Leiden starten de nieuwe studenten met een Challenge, waarbij sociale adhesie wordt bevorderd met als doel een vliegende start. De ervaringen van afgelopen jaar worden besproken.
2) In het tweede jaar ondervinden studenten gedurende twee weken een Challenge, waarbij een ingewikkelde opdracht moet worden opgelost: oplossend vermogen, kritisch denken, planning en zelfstandigheid staan hierbij centraal. In deze sessie wat tips hoe je zo’n Challenge opzet.
Spelend Leren met LEGO Education Wil je graag kennismaken met diverse materialen van LEGO Education? Kom dan een kijkje nemen tussen de workshops door in onze workshopruimte. Robotica en Computational Thinking, MAKER-activiteiten, Waarnemen en Onderzoeken: LEGO Mindstorms biedt vele mogelijkheden.
De Ontmoeting Even geen sessie bijwonen? Met iemand bijpraten of napraten over de sessie die je eerder hebt gevolgd? In alle rust de studentenposters bekijken? Of kennismaken met de materialen van LEGO Education?
De hele dag door ben je welkom in de Lounge op de eerste verdieping (bovenaan de trap direct naar binnen) en staat er een kopje koffie of thee voor je klaar. De studentenposters in ruimte 1.49; en de inloopsessies en workshops over LEGO Education in ruimte 1,51 zijn vanuit de Lounge te bereiken.
Aanstormend talent 21 studenten van onze opleidingen nemen deel aan de Applied Science Poster Competition. Zij strijden om een van de vier Poster Awards en een geldbedrag tot €500. Drie van de Awards worden toegekend door de jury, de vierde door jullie, deelnemers aan de conferentie!
De deelnemende posters zijn de gehele dag te bezichtigen in ruimte 1.49 (rechts achterin de Lounge op de eerste verdieping). Neem een kijkje en stem op je favoriet voor de Publieksaward
De Applied Science Poster Competition wordt georganiseerd door DAS, De KNCV en het NIBI.
Studiestress en prestatiedruk: het probleem is groter dan de individuele student Steeds meer studenten kampen met studiestress, prestatiedruk of psychische problemen als gevolg van andere oorzaken. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb), partner in het Landelijk Netwerk Studentenwelzijn, laat zien dat het probleem meerdere oorzaken heeft en niet alleen te maken heeft met de huidige studentengeneratie en hun fear of missing out. Ze laten zien voor welke oplossingen zij zich namens de studenten hard maken en wat jij zelf kunt doen in je onderwijs of de organisatie ervan om studenten te ondersteunen.
Planckgas: “je doet het zelf, maar niet alleen” Soms heeft een student naast de hulp van een SLB-er nog een extra zetje nodig in de studievoortgang. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Voor studenten van Appied Science en Technische Natuurkunde met bijzondere kenmerken die belemmerend kunnen werken op een studievoortgang (denk bv aan ADHD/ ASS/ andere psychische kwetsbaarheden) heeft Fontys TNW deze extra hulp georganiseerd door de opzet van “Planckgas”. In dit project werken SLB-ers, ervaren studiecoaches en studenten van Toegepaste Psychologie samen met elkaar en met de betreffende student om zijn/haar studietraject effectief te coachen naar het gewenste doel. We doen dit dmv individuele gesprekken, workshops en trainingen. Ook brengen we als het nodig is partijen bij elkaar om de ondersteuning te optimaliseren. Sleutelwoorden zijn “laagdrempeligheid”, “kleinschaligheid”, “toegankelijkheid” en “integraal werkend”
In deze sessie delen we hoe we Planckgas hebben opgezet, hoe we werken en wat de ervaring is van een studiecoach die deze studenten begeleid.
Genome Editing in Plants: CRISPR/Cas and Beyond - Nelleke Kreike
De bouwstenen van bacteriën: innovatieve DNA technieken in onderwijs en onderzoek- Eefje Schrauwen
Peptide mass fingerprint van β-lactoglobuline: een tool voor onderzoek aan koemelkallergie en een casus voor onderwijs in proteomics - Robert Jan Veldman
Deze sessie bevat een serie pop-upcolleges van lectoraten in het domein Applied Science. Ben je benieuwd waar een lectoraat zich mee bezig houdt, of wil je graag je kennis over een vakgebied vergroten? Kom dan luisteren naar een pop-upcollege!
Blended learning ontwikkelen: een stappenplan De effectiviteit van blended learning is afhankelijk van een aantal factoren zoals het ontwerp en de didactiek die je bij blended learning inzet. Het DAS Landelijk Overleg Digitalisering (LOD) heeft expert Wilfred Rubens uitgenodigd om zijn ervaringen te delen met de hogescholen van DAS. Voor een effectieve inzet hanteert Wilfred een stappenplan bij de realisatie van blended learning. Tijdens deze sessie zal hij met de aanwezigen een aantal van deze stappen bespreken. Eén van die stappen is het bepalen van de doelen die je met blended learning wilt bereiken. Een andere stap is het kiezen van een model voor blended learning, mede op basis van de doelen die je met blended learning wilt bereiken. En wanneer zet je technologie in binnen dit model, en wanneer niet? Hoe kun je principes van effectief onderwijs mogelijk maken via blended learning?
Limited Capacityfull Adding this to your schedule will put you on the waitlist.
Masters in het Domein Applied Science Er zijn inmiddels vier hbo-masteropleidingen binnen het domein Applied Science. Sommige bekostigd, anderen niet. Maar allemaal met het doel recent afgestudeerde bachelors én werkenden naar een hoger professioneel hbo-niveau te brengen in het vakgebied.
Hoe zien de opleidingen eruit? Waarin komen zij overeen en waarin verschillen zij? Welke keuzes zijn gemaakt bij het inrichten van de opleiding? Welke lessen kun je als collega leren over het ontwikkelen van een masteropleiding binnen het domein?
Binnen deze sessie presenteren de vier masteropleidingen hun programma en de keuzes die zij in de ontwikkeling hebben gemaakt.
Limited Capacityfull Adding this to your schedule will put you on the waitlist.
Spelend Leren met LEGO Education (mini-masterclass) Maak kennis met Spelend Leren met materialen van LEGO Education. Deze vorm van leren en de materialen laten studenten ervaren hoe ze creatief en betrokken een leven lang kunnen leren en zich kunnen ontwikkelen. Plezier is de kern van spelend leren, maar je zult vooral ervaren in deze workshop dat je op deze manier ook heel snel heel veel kunt leren. Van vaardigheden in onderzoeken, ontwerpen, probleem oplossen en creatief denken tot samenwerken, kritisch denken en communiceren, van een verhaal bouwen tot een spannende technische oplossing realiseren. Kom ervaren wat leren met Hart, Hoofd en Handen met LEGO Education-materialen kan betekenen.
“Help, ik trek het niet meer" Studenten moeten tegenwoordig erg veel en dan ook nog tegelijkertijd. Ze vinden dat ze veel moeten van de maatschappij en van zichzelf. Het blijkt voor de huidige generatie studenten niet makkelijk te zijn zichzelf staande te houden. Meldingen van paniekaanvallen, depressies en burn-out nemen alsmaar toe. Hoe gaan we als docent/begeleider/onderwijsinstelling hiermee om? Aan de hand van casussen uit de praktijk gaan we in discussie.
Limited Capacityfull Adding this to your schedule will put you on the waitlist.
Saxion SkillsCoach – tweejarig programma met digitale ondersteuningsomgeving Ben jij ook benieuwd hoe je aankomende studenten vanuit het mbo/de havo al beter kunt voorbereiden op het hbo? Geloof jij ook dat de invloed van peers op bijvoorbeeld het studiekeuzeproces veel groter is die van docenten? Vooral ervaringsverhalen van ‘zittende’ hbo’ers blijken veel impact te hebben op aspirant-studenten. Saxion heeft een tweejarig programma ontwikkeld (laatste jaar mbo/havo en eerste jaar hbo) waarbij tweedejaars hbo-studenten mbo’ers en havisten coachen. Het programma richt zich op binding, studiekeuze, studievaardigheden en het geven van een reëel beeld van het studeren op het hbo. Laat je inspireren door het programma, het enthousiasme van de SkillsCoaches en de positieve geluiden uit de acadamies van Saxion.
We nemen even een uurtje pauze van het programma. In de Foyer staat een lekkere lunch voor je klaar. Praat even bij met iemand, strek je benen of haal een frisse neus. Zodat je weer vol energie de rest van het programma kan volgen.
eduSpec: een elektronische leeromgeving voor spectruminterpretatie eduSpec is een elektronische leeromgeving waarin studenten kunnen oefenen met het interpreteren van IR-, 1H-NMR- en massaspectra. De leeromgeving is uitbreidbaar en onder voorwaarden gratis te gebruiken door studenten in het Nederlands onderwijs. In deze sessie licht ik kort toe waarom en hoe eduSpec tot stand gekomen is. Daarna is er tijd om ter plekke even ‘hands-on’ eduSpec te verkennen. Een eigen laptop of tablet is daarbij handig.
10 tips om je opleiding (nog) beter te maken Wil jij ook het studiesucces van je opleiding verbeteren? Wil je de werkdruk verminderen en studenten actief aan het werk zetten? De opleiding BML van de Hogeschool Rotterdam heeft hier de afgelopen jaren aan gewerkt en heeft 10 tips hoe je dit zou kunnen aanpakken.
Spelend Leren met LEGO Education (mini-masterclass) Maak kennis met Spelend Leren met materialen van LEGO Education. Deze vorm van leren en de materialen laten studenten ervaren hoe ze creatief en betrokken een leven lang kunnen leren en zich kunnen ontwikkelen. Plezier is de kern van spelend leren, maar je zult vooral ervaren in deze workshop dat je op deze manier ook heel snel heel veel kunt leren. Van vaardigheden in onderzoeken, ontwerpen, probleem oplossen en creatief denken tot samenwerken, kritisch denken en communiceren, van een verhaal bouwen tot een spannende technische oplossing realiseren. Kom ervaren wat leren met Hart, Hoofd en Handen met LEGO Education-materialen kan betekenen.
(Bio)Chemische Innovatie voor Duurzaamheid en Veiligheid - Gennady Oshovsky
Is 3D geprint voedsel het eten van de toekomst? - Lizette Oudhuis
Accurate measurement of medicine mixture compositions using a MEMS based multi-parameter sensor - Rory Dijkink
Van papierafval naar een plastic badkuip - Ruud Heshof
Deze sessie bevat een serie pop-upcolleges van lectoraten in het domein Applied Science. Ben je benieuwd waar een lectoraat zich mee bezig houdt, of wil je graag je kennis over een vakgebied vergroten? Kom dan luisteren naar een pop-upcollege!
Lector Food Physics, Hogeschool Van Hall Larenstein, Leeuwarden
Mijn ultieme passies zijn de volgende onderwerpen 1. 3D food printen van "Personalised food"2. Ontwikkelen van gezonde voedingsconcepten3. Onderzoeken naar de (bio)beschikbaarheid van (gezonde) ingrediënten in voeding4. Ontwikkelen van langzaam en traag verterende ingrediënten
Docent/onderzoeker HAN BioCentre, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Ik werk als projectleider en docent bij het HAN BioCentre, een contract-research organisatie binnen de HAN. Door onze samenwerking met externe partijen zijn we een schakel tussen onderwijs, onderzoek, en ondernemer. Tevens ben ik bestuurslid bij de Nederlandse Biotechnologie Vereniging... Read More →
FLEX tot het uiterste, toegepast in de lerarenopleiding Science&Technology Alle HBO-opleidingen hebben de opdracht gehad om hun deeltijd onderwijs te flexibiliseren. Vooruitlopend op deze opdracht ontwikkelde Fontys Lerarenopleiding Tilburg een nieuwe opleiding met als doel volledig wendbaar onderwijs en recht doen aan EVC. Dit heeft geleid tot een nieuw onderwijsconcept dat nu voor het tweede jaar draait. Wat betekent dit voor de (vo-)docent van de toekomst? Tijdens deze sessies gaan we in op de do’s en de dont’s van dit concept om ze te kunnen vertalen naar de eigen praktijk.
De juiste student op de juiste plek: studiekeuzetest Tijdens deze sessie wordt u bijgepraat over de vernieuwing van de website Exatwatjezoekt.nl. De website van c3 voor leerlingen van het vmbo, havo en vwo om ze te helpen de juiste studie te kiezen in bèta en techniek.
Ook presenteren we de studiekeuzetest die speciaal voor de nieuwe website is ontwikkeld met DAS steun en geven we tips hoe u deze test zelf kunt inzetten.
De Ontmoeting Even geen sessie bijwonen? Met iemand bijpraten of napraten over de sessie die je eerder hebt gevolgd? In alle rust de studentenposters bekijken? Of kennismaken met de materialen van LEGO Education?
De hele dag door ben je welkom in de Lounge op de eerste verdieping (bovenaan de trap direct naar binnen) en staat er een kopje koffie of thee voor je klaar. De studentenposters in ruimte 1.49; en de inloopsessies en workshops over LEGO Education in ruimte 1,51 zijn vanuit de Lounge te bereiken.
Data-intensief onderzoek en onderwijs: schaalbaar en flexibel met cloud computing Door technologische ontwikkelingen in de computerwetenschap, statistiek en sensoren heeft data een centrale rol gekregen in vrijwel elke (toegepaste) wetenschappelijke discipline. In deze sessie kijken we vanuit de ervaringen binnen de Life Sciences op dit gebied naar ontwikkelingen in de cloud computing. Cloud computing biedt een oplossing voor reproduceerbaarheid van analyse en is schaalbaar. Het stelt onderzoekers in staat om gebruik te maken van de hoeveelheid rekenkracht die zij nodig hebben voor een bepaalde analyse, zonder daarbij te veel afhankelijk te zijn van lokale voorzieningen van hun laptop of via hun instituut. Tevens besteden we in deze sessie aandacht aan hoe cloud computing kan worden gebruikt in onderwijs waarin het programmeren van data-analyses centraal staat. Een en ander wordt geïllustreerd aan de hand van voorbeelden uit onderzoek en data science onderwijs van de Hogeschool Utrecht.
We zullen een kleine demo verzorgen van de cloud infrastructuur. Een eigen meegebrachte laptop is daarbij handig.
Docent/onderzoeker Innovative Testing in Life Science & Chemistry, Hogeschool Utrecht
Immunology, Data Analytics, Statistics, R programming, reproducible research, cloud computing, teaching programming and bioinformatics, Open Science, FAIR, In vitro methods
Thursday March 21, 2019 14:25 - 14:55 CET
Zaal 1.34
Een nieuw curriculum voor een deeltijd opleiding bouwen Welke informatie heb je allemaal nodig om een nieuw curriculum op te zetten? Waar dien je allemaal rekening mee te houden en welke uitdagingen kom je tegen? Wat vinden de studenten er zelf eigenlijk van? Hoe betrek je studenten in het proces?
Tijdens de ontwikkeling van het curriculum voor de deeltijdopleiding Chemische Technologie van de Hogeschool Rotterdam zijn al deze vragen aan bod gekomen. Graag neem ik jullie mee in onze zoektocht naar een geschikt curriculum voor deeltijdstudenten.
Spelend Leren met LEGO Education Wil je graag kennismaken met diverse materialen van LEGO Education? Kom dan een kijkje nemen tussen de workshops door in onze workshopruimte. Robotica en Computational Thinking, MAKER-activiteiten, Waarnemen en Onderzoeken: LEGO Mindstorms biedt vele mogelijkheden
Het Leiden Centre for Applied Bioscience, het kenniscentrum van de applied science lectoraten van Hogeschool Leiden - Walter Zuijderduin
Monitoring van de gezondheid met omics-technologie - Peter Taschner
eMetabolomics: moleculaire foto's om waterkwaliteit te meten - André van Roon
Deze sessie bevat een serie pop-upcolleges van lectoraten in het domein Applied Science. Ben je benieuwd waar een lectoraat zich mee bezig houdt, of wil je graag je kennis over een vakgebied vergroten? Kom dan luisteren naar een pop-upcollege!
Het belang van FAIR data stewardship in de context van het HBO In deze sessie gaan we dieper in op het concept van 'FAIR' data stewardship, gebaseerd op de FAIR data principes (Findable, Accessible, Interoperable & Reusable data). Welke voordelen brengen FAIR data stewardship met zich mee in de context van het HBO? En wat zijn de uitdagingen? We presenteren de resultaten van een onderzoek naar data stewardship training in het HBO en geven een kijkje in het dagelijkse werk van de data steward.
Een flexibele deeltijdopleiding Life Sciences; van beroepspraktijk naar ontwerp en leeruitkomsten Bij de Hogeschool Utrecht is er per september 2018 een vernieuwde deeltijdopleiding Life Sciences gestart met een diverse instroom van studenten met verschillende vooropleidingen en werkervaringen.
Uitgangspunten bij het herontwerp van de opleiding zijn de beroepstaken van de analist en flexibilisering. In het onderwijsprogramma wordt gebruik gemaakt van online les-methoden en is er sprake van een verregaande integratie van theorie en praktijk. Ben je benieuwd wat de omega –experimentele onderzoeks-cyclus inhoudt? Tijdens deze sessie wordt de opbouw van een duurzame deeltijdopleiding met jullie gedeeld.
Meet en Greet Life Sciences als voorbereidingstraject voor de stap van student naar jong professionals In het 3de jaar gaan de studenten op zoek naar een geschikte stage/afstudeerplek. Bij ILST draait het SLB programma van jaar 3 om de vraag: Wie ben ik al toekomstige jongprofessional, wat kan ik en wat is voor mij het ideale werkomgeving? We koppelen een uitgebreid student profielanalyse (met het bedrijf Careerup) met een fysieke ontmoeting met bedrijven vanuit de Life Sciences. Op deze manier worden de studenten bewust van de mogelijk keuzes die ze hebben en ook de stappen die ze moeten doornemen op professionele gebied om hun beste keuze te bereiken .
Limited Capacityfull Adding this to your schedule will put you on the waitlist.
Interventies om uitval eerstejaars te verlagen Op basis van de ervaringen van het Verbeterteam Studiesucces bij het ILC gaan we het proces doorlopen waarbij we deze aanvullen met de input van de deelnemers.
Hoe pak je het probleem van een onnodige hoge uitval aan. Wat verstaan we eigenlijk onder onnodige uitval? Actief aan de slag met dit probleem: - hoe ziet het proces eruit dat we doorlopen; - welke oorzaken kunnen we benoemen en kunnen we die met data/onderzoek onderbouwen, wat hebben we hierbij nodig; - prioriteren van oorzaken - bedenken interventies (korte of lang termijn)
Uitreiking Applied Science Poster Awards De hele dag heeft een jury van vertegenwoordigers uit onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven alle studentenposters bekeken en de pitches van de studenten aangehoord. De drie beste posters winnen een Poster Award met bijbehorende geldprijs. Ook hebben jullie - de deelnemers aan de conferentie- de kans gehad je stem uit te brengen op de poster die volgens jou het best is. Hier, tijdens de Awarduitreiking, krijgen de studenten te horen wie van hen met de Publieksprijs en de drie juryprijzen vandoor gaan. Maak kennis met dit aanstormend talent!
Van rendement naar maatschappelijke relevantie Het begrip studiesucces speelt al jaren een centrale rol in discussies over het hoger onderwijs. Wat houdt ‘studiesucces’ nu eigenlijk in, en hoe bepalend is dit concept voor het onderwijsbeleid, de onderwijspraktijk en het onderwijsonderzoek? De vraag wat het hoger onderwijs te bieden heeft voor de samenleving en de groeiende en steeds meer diverse studentenpopulatie, verdwijnt achter een technocratische meet- en verantwoordingspraktijk. Tijd voor een debat hoe los te breken uit de rendementsverstarring en tegelijk alternatieven te bieden. Kom luisteren en praat mee!
Na afloop van het programma staan in de Foyer een hapje en een drankje voor je klaar. Blijf nog even om na te praten, of even je dorst te lessen voor je weer onderweg naar huis gaat.