Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Welkom op de programmawebsite van de DAS Conferentie 2019. Via deze site kun je het volledige programma bekijken en je aanmelden voor de sessies van jouw keuze. Heb je vragen over het gebruik van deze site? Neem dan gerust contact op met Marjolein Wijnker van DAS.
Back To Schedule
Thursday, March 21 • 14:25 - 14:55
Data-intensief onderzoek en onderwijs: schaalbaar en flexibel met cloud computing Bijna vol

Log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Limited Capacity filling up

Data-intensief onderzoek en onderwijs: schaalbaar en flexibel met cloud computing
Door technologische ontwikkelingen in de computerwetenschap, statistiek en sensoren heeft data een centrale rol gekregen in vrijwel elke (toegepaste) wetenschappelijke discipline. In deze sessie kijken we vanuit de ervaringen binnen de Life Sciences op dit gebied naar ontwikkelingen in de cloud computing. Cloud computing biedt een oplossing voor reproduceerbaarheid van analyse en is schaalbaar. Het stelt onderzoekers in staat om gebruik te maken van de hoeveelheid rekenkracht die zij nodig hebben voor een bepaalde analyse, zonder daarbij te veel afhankelijk te zijn van lokale voorzieningen van hun laptop of via hun instituut. Tevens besteden we in deze sessie aandacht aan hoe cloud computing kan worden gebruikt in onderwijs waarin het programmeren van data-analyses centraal staat. Een en ander wordt geïllustreerd aan de hand van voorbeelden uit onderzoek en data science onderwijs van de Hogeschool Utrecht.

We zullen een kleine demo verzorgen van de cloud infrastructuur. Een eigen meegebrachte laptop is daarbij handig.

Sprekers
avatar for Marc Teunis

Marc Teunis

Docent/onderzoeker Innovative Testing in Life Science & Chemistry, Hogeschool Utrecht
Immunology, Data Analytics, Statistics, R programming, reproducible research, cloud computing, teaching programming and bioinformatics, Open Science, FAIR, In vitro methods


Thursday March 21, 2019 14:25 - 14:55 CET
Zaal 1.34