Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
Welkom op de programmawebsite van de DAS Conferentie 2019. Via deze site kun je het volledige programma bekijken en je aanmelden voor de sessies van jouw keuze. Heb je vragen over het gebruik van deze site? Neem dan gerust contact op met Marjolein Wijnker van DAS.
Back To Schedule
Thursday, March 21 • 10:10 - 10:45
Exponentiële technologische ontwikkelingen: keuzes maken voor de toekomst

Log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Exponentiële technologische ontwikkelingen: keuzes maken voor de toekomst
Digitale en technologische ontwikkelingen gaan ongelooflijk snel. Dat legt grote druk op de manier waarop we ons onderwijs en onderzoek invullen. Dit tijdperk kenmerkt zich door snel veranderende processen, overbodig wordende beroepen en een toenemende behoefte aan nog niet te omschrijven specialismen. Technologische ontwikkelingen maken de grenzen tussen disciplines vloeibaar en resulteren in nieuwe onderzoeksgebieden die weer voor nieuwe ontwikkelingen kunnen zorgen. Het aanbieden van toekomstgericht onderwijs en actuele relevante onderzoeksrichtingen is een ingewikkelde en voortdurend veranderende puzzel.

Door een andere manier van kijken geeft Peter Ros op het podium duiding aan de snelle ontwikkelingen. Hij biedt je nieuwe inzichten over wat al mogelijk is en welke dynamiek we nu kunnen herkennen die wat zegt over wat waarschijnlijk gaat gebeuren. Ook geeft hij handvatten om zelf patronen te gaan herkennen om strategische keuzes voor de toekomst van je onderwijs en onderzoek te kunnen maken.

Meer over Peter Ros.


Moderators
SprekersThursday March 21, 2019 10:10 - 10:45 CET
Aula